02/16/11 15:59
(http://www.klassa.bg/)

Силите на Пиронкова не стигнаха за обрат срещу Кузнецова

Първата ракета на България Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на силния турнир в Дубай с награден фонд 2 050 000 долара, след като отстъпи със 7:5, 2:6, 4:6 срещу носителката на две титли от Големия шлем Светлана Кузнецова (Русия). Това бе трети сблъсък между двете тенисистки и трето поражение за 32-рата в световната ранглиста българка.
От своя страна поставената под номер 16 в основната схема рускиня ще се изправи в следващия си мач срещу Франческа Скиавоне (Италия). Двете изиграха исторически мач на 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия, който продължи 4 часа и 19 минути и завърши с успех за италианката. След успешен първи сет и недобър втори пловдивчанката имаше шанс в третия при 5:4 за рускинята, когато спечели предимство и можеше да се върне в мача, но не успя да се възползва и загуби. За достигането си до втория кръг Цвети си заслужи 10 575 долара от наградния фонд и 70 точки за световната ранглиста.
Шотландският тенисист Анди Мъри, който загуби финала на Откритото първенство на Австралия тази година, се отказа от участие на турнира по тенис за мъже в Дубай с награден фонд 1,6 милиона щатски долара. Той страда от контузия в китката. "Анди поднася своите извинения на организаторите на турнира и на своите фенове", гласи съобщението, публикувано на официалния уебсайт на Мъри.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване