02/16/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

Унгария променя медийния си закон

Европейската комисия обяви, че е постигнато съгласие с Унгария страната да направи основни промени по отношение на рестриктивните текстове в медийния закон, който предизвика остри критики както вътре в страната, така и в международен план.
Тази договореност слага точка на полемиката за свободата на словото и на медиите в Унгария и предизвика негативи за страната, която председателства ЕС от началото на тази година.
"Много съм доволна, че унгарските власти приеха да променят медийния си закон, за да гарантират спазването на европейското право, включително Хартата за основните права на гражданите на ЕС“, коментира еврокомисар Нели Крус.
По думите й комисията ще продължи да наблюдава ситуацията и изпълнението на поетите ангажименти, за да гарантира, че промените ще се случат на практика и че те ще бъдат коректно прилагани.
Според говорителя на Нели Крус - Джонатан Тод, Будапеща ще предприеме бързи действия, като законодателните промени се очаква да бъдат гласувани в срок от "две седмици".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване