02/17/11 17:36
(http://www.klassa.bg/)

Боде Милър води "белия керван" на Витоша

Най-ярката звезда на световните алпийски ски Боде Милър (САЩ) ще участва в паралелния слалом на Витоша на 24 февруари. Американецът потвърди присъствието си по време на Световното първенство по ски, което се провежда в Гармиш-Партенкирхен. Състезанието, което ще се състои на осветление на писта "Витошко лале", е с благотворителна цел, като набраните средства ще отидат за подкрепа на младите таланти в ските. Уникалното шоу ще се проведе от 18 до 19 часа, като идеята за него е на Международната федерация по ски (ФИС).
Паралелният слалом на "Витошко лале" ще се състои часове след пристигането в София на чартъра със скиорите, които ще стартират на Световната купа за мъже в Банско (26–27 февруари). На Витоша ще се качат и Тед Лигети, Аксел Лунд Свиндал (Нор) и Райнфрид Хербст (Ав). Поканата на БФСки са приели още скиор №1 на Германия Феликс Нойройтер, най-успешният български състезател в последните 15 г Стефан Георгиев и състезаващият се за България Килиан Албрехт. За последното осмо място заявки са дали също така трима световноизвестни скиори. Най-титулуваните от тях са Кристоф Инерхофер (Ит), Жулиен Лизеру (Фр) и Манфред Мьолг (Ит).
На шампионата в Гармиш словенката Тина Мазе спечели първата си голяма титла, след като триумфира в коронната си дисциплина гигантски слалом при жените. 27-годишната Мазе, която е сребърна олимпийска и световна медалистка в дисциплината от Вал д'Изер, даде най-добро време от двата манша на пистата "Кандахар" от 2:20.54 минути. Словенката имаше четири медала от големи първенства, но всичките бяха сребърни. Тя остана втора и след суперкомбинацията през миналата седмица в Гармиш. Италианката Федерика Бриньоне спечели сребърния медал, след като остана втора, на 0.09 секунди, а Теса Уорли от Франция, която бе 19-а след първия манш, грабна бронза, на 0.48 секунди след новата шампионка. На 19 февруари най-добрите алпийки в света ще премерят сили в последната дисциплина на шампионата - слалома, където Германия ще чака медал в лицето на местната любимка Мария Рийш, която вчера отпадна във втория манш.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване