02/17/11 18:07
(http://www.klassa.bg/)

До 40% от евросредствата за реклама ще бъдат спестени

Рая Атанасова
raya.atanasova@klassa.com

До момента около 20 млн. лева са договорени по Оперативна програма „Регионално развитие“ за национален туристически маркетинг, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в НДК при отчитане на дейностите. Става сума за 9 проекта от общо 14 планирани по програмата. Средствата, които са предвидени по тези девет проекта, са около 38 млн. лева. Не всички дейности са приключени и ще се сключват още договори, но средно до 40% от парите се спестяват по всеки проект, съобщи за „Класа“ заместник-министърът Иво Маринов. Тези средства ще бъдат насочени към подобни дейности, изпълнявани в момента, като най-вероятно ще се повторят рекламните кампании на България в Германия, Русия, Великобритания. Част от парите може да се предвидят за туристическите райони и туристическите информационни центрове, а други да се насочат към нови дейности. По това се работи в момента, а когато приключат първите проекти, през лятото ще стане ясно точно колко средства са спестени и как ще бъдат изразходени, посочи Маринов.
Междувременно изпълнителите на проектите по програмата представиха докъде са стигнали в реализирането им. Предстои втори етап от рекламната кампания на страната в Русия и Германия. Очаква се през март да стане ясен изпълнителят на рекламната кампания за пазар Великобритания. Комуникационната кампания за насърчаване на вътрешния туризъм също тече в момента с лого „Потърси България“.
Маринов съобщи още, че грешката за местоположението на гр. Бяла е в стария сайт bulgariatravel.org още отпреди две години. Информацията вече е свалена от сайта. Тепърва предстои създаване на новия сайт на България, който ще се изпълнява от ДЗЗД „България Травъл 2010“. Той ще е готов през юли, обявиха от икономическото ведомство. Той е част от цялостния проект за мултимедиен каталог и електронен маркетинг на България. В момента очакваме министерството да одобри обектите, които да влизат в каталога, уточни управителят Йордан Йорданов.
„Алфа рисърч“ ще прави оценка на ефективността на националния маркетинг на база резултати и от проектите по програмата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване