02/17/11 16:10
(http://www.klassa.bg/)

Замразяването на депутатските заплати е символичен жест

Васил Тончев, социолог

Замразяването на заплатите на депутатите до края на годината, което самите те си гласуваха вчера, има някакво символично значение. Тъй като например цените, особено на хранителните продукти, вървят нагоре, а доходите на хората са замразени.
Затова смятам, че са необходими такива жестове. Въпреки че това, което са направили народните представители, не е кой знае какво. Това е нещо символично, което няма да реши проблемите на хората. Разбира се, винаги има политически подтекст в една такава постъпка от страна на народните представители, но въпреки това мисля, че е сравнително добър тон. Тази постъпка обаче не мисля, че ще даде чак такова отражение върху ниския рейтинг на парламента. По принцип парламентът излъчва напрежение, което е нормално. Там се води борба на интереси между различните обществени слоеве и това е нещо, което се отразява върху отношението на хората към него. От самото начало, когато се сформира едно ново събрание, доверието е по-високо, след това започва да пада. Това, което може да направи Народното събрание, за да повиши рейтинга си, е да работи ефективно и да спомага за подобряване на състоянието на начина на живот в страната.
Имиджът на парламента не може да се повиши с краткосрочни и еднократни ходове.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване