02/17/11 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Комисията за борба с корупцията изслуша бивш човек на Кушлев

От 181 внесени в съда от комисията „Кушлев“ искове за отнемане на незаконно придобито имущество магистратите са се произнесли по седем, от тях четири - спечелени, три - загубени. Тези данни съобщи Свилен Харизанов, бивш подчинен на Стоян Кушлев, който беше изслушан вчера от комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в парламента. Депутати от седмици се занимават с дейността на органа, който е натоварен да конфискува имущество, придобито от незаконна дейност. „При тази ниска ефективност на работа на комисията за 200 инспектори - годишният разход само за заплати е около 5 млн. лв.“, каза Харизанов и добави, че се поддържат 30 леки автомобила, като от тях 11 са в териториалните дирекции, а останалите са на разположение на комисията.
„Недоумение за мен буди отказът на Стоян Кушлев да се наложи обезпечение за запор на имуществото на Антон Петров – Хамстера, собственик на „Спартак Секюрити” и задържан при акция „Октопод“, заяви още Харизанов. Тогава той получил отговор, че след като няма искане от териториалния директор на комисията в София, няма такова основание.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване