02/20/11 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Лекари и адвокати в екип влизат в порочни схеми

Лекарите, както и адвокатите все по-често участват в порочните схеми – т.е. едни и същи адвокати пишат едни и същи искове, с експертизи/диагнози на едни и същи лекари. С други думи – играят в екип. Това заяви пред „Класа“ председателят на Асоциацията за застрахователна сигурност Юрий Тодоров. По думите му в последно време се наблюдава ръст при схемите, свързани с медицинско заболяване, отговорност на работодателя, злополука. Други група адвокати пък се занимават със случаи на лица с ниска грамотност, пострадали при ПТП. Те отправят от тяхно име огромни искове и прибират тлъстите комисиони, а за клиента – каквото остане, посочи шефът на АЗС. Той прогнозира в следващите 2 години и ръст на исковете за лекарски грешки, което неминуемо ще доведе и до поскъпване на професионалните им застраховки. „Проблемът е, че досега просто няма осъдени лекари за големи суми. Ако се стигне до решение на съда за половин милион например, цялото съсловие само ще поиска да си вдигне застраховката. В крайна сметка цената се определя въз основа на търсенето“, каза Тодоров.
Броят на измамите по света се оценява на около 10% от целия пазар – т.е., ако нашият е в размер на около 1,6 млрд. лв., това прави 160 млн. лв., изчисли експертът от АЗС. Но от тези пари, при максимална координация на всички, могат да се разкрият около 10%, или 16 млн.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване