02/20/11 18:43
(http://www.klassa.bg/)

Маргарита Попова: През 2011 г. ще получим покана за Шенген

Мисля, че ще бъде взето решение през 2011 г. да се присъединим към Шенгенското пространство. Това прогнозира вчера министърът на правосъдието Маргарита Попова в предаването „Нека говорят“ по bTV. Попова смята, че в държавата се работи, за да се постигнат нужните резултати, и това трябва да продължи. По думите й просто трябва да си свършим работата – делово и разумно.
Маргарита Попова обясни сдържаните реакции на България по отношение на механизма за сътрудничество и наблюдение на реформата в съдебната система с това, че постигаме резултати в сътрудничество с Брюксел и това се отчита. Тя не се съгласи с твърдението, че в България се подслушва масово, но прие, че има случаи на нарушаване на закона при използването на СРС. Според Попова, когато прокуратурата и следствието работят качествено и успешно, стремежът за прекомерно използване на СРС ще отпадне по естествен начин. Министърът на правосъдието одобри създаването на службата БОРКОР и изрази надежда, че това аналитично звено ще успее да постигне резултати в борбата с корупцията със сравнително скромни финансови средства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване