02/21/11 17:23
(http://www.klassa.bg/)

"Газпром" създаде дружество за "Южен поток" и с Австрия

Руската „Газпром“ регистрира вчера съвместното дружество, което ще отговаря за строежа на газопровода „Южен поток“ в Австрия, предаде РИА „Новости“. Компанията ще притежава 50% от акциите в новата фирма, а останалата част ще бъде на австрийската ОМВ. Русия подготвя и свои предложения към ЕС заради приемането на третия либерализационен пакет. Ние сме против транспортирането на газа да отиде при независимите оператори. Настояваме за запазването на дългосрочните договори, защото това е основата на енергийната сигурност за разлика от обвързването с цените на спот пазарите“, твърди Валерий Язев, зам.-председател на руската Държавна дума и председател на Руското газово общество.
Още през 2017 г. е възможно добивът на нефт в Русия да намалее, твърди в. „Ведомости“. При най-оптимистичния сценарий за Русия пък цената на петрола през 2030 г. ще бъде 234 долара за барел, а през 2050 г. - 322 долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване