02/21/11 00:01
(http://www.klassa.bg/)

Играчките за деца и за родители - хит през 2011 г.

След няколко години на песимизъм производителите на играчки най-накрая гледат малко „по-розово“ на продажбите си. Положителният тон се чувства и на 108-ия поред годишен Международен панаир за играчки в Америка, посочва информационната агенция Си Ен Би Си. За пореден път обаче най-голямото търговско изложение за този сегмент в Северното полукълбо, което традиционно се провежда в Ню Йорк, доказва, че играчките не са това, което бяха. За по-добрите резултати на индустрията компаниите разчитат на излизането на дългоочаквани анимации като „Коли 2“, новия филм за смърфовете, както и няколко ленти за супергерои.
Трендът при останалите стоки за забавление ще се запази като през 2010 г., според Рейни Райс, специалист по търговските тенденции при играчките за Toy Industry Association. По думите му децата ще продължат да се насочват към по-евтините играчки за колекциониране, както и към игрите, които им дават възможност за повече движение.
Хлапетата обожават да играят с iPad-а на мама и тате, както и с други устройства, притежаващи тъч-скрийн екран. Но смелите родители, готови да поверят в малките им ръчички толкова скъпи устройства, не са много. Vtech е помислил за тях, като е проектирал устройството InnoPad с многоцветен дисплей LCD, предназначено точно за такива любознателни деца на възраст между 4 и 9 години. Те могат да контролират различни игри и приложения с върха на пръстите си върху екрана на таблета. Цената на джаджата се очаква да бъде около 80 долара, а на пазара ще излезе през есента.
За децата над 8-годишна възраст има специално предложение от производителите WowWee, които предлагат специални музикални инструменти. Все още със свежи идеи след представянето на Paper Jamz миналата година, сега те пускат разширена линия на иновативните технологии в този сегмент. Едни от тях са сериите Pro, които ще са съвместими с МР3. Това ще даде възможност ползвателите да използват своя собствена музика. Някои от китарите имат и допълнителна възможност за подобряване на резултатите. На микрофона за сериите Pro всеки глас може да прозвучи като на рок звезда. С него караокето никога повече няма да бъде същото.
Redakai е новата мания за любителите на игри със специални 3-D карти за размяна, която също ще бъде представена през есента на тази година. Играта е подходяща не само за децата над 6 години, но също така и за техните родители. За да се повиши интересът на хлапетата към новата мания, ще се излъчват серии по телевизията (по канал Cartoon Network) с новите герои. Очаква се новият бранд да бъде сериозно предизвикателство към съществуващия и развит вече франчайз на Pokemon. Redakai залагат на минимализиране в четенето, за да привлекат и по-младите играчи. За техните родители играта дава още повече възможности и начини за забавление.
Производителят Hasbro ще залага на супергероите. С очакваните филми за маскирани юнаци като Капитан Америка и Тор се очаква годината да бъде отлична и за производителите на екшън фигурки. Марката Playskool е разработена, за да поднесат интересни истории на децата в предучилищна възраст. Съществата от „Трансформърс“, „Междузвездни войни“ и маскираните герои от комиксите на „Марвел“ ще бъдат с по-меки изражения, за да не плашат най-малките.
Hasbro предлага пъзела JiGaZo, състоящ се от 300 части, който може да бъде нареждан и пренареждан в милиони лицеви комбинации. Представете си как с помощта на пъзела редите лицето на любимите си хора или дори домашния любимец. Всички парченца имат различно ниво на оцветяване заедно със символ и цветен код. С тяхна помощ може да бъде наредено всяко едно лице. Специализиран софтуер генерира карта на символите.
William Mark Corp ще предлага от юли хелиеви балони, които обаче могат да се управляват дистанционно. Когато веднъж бъдат напълнени с хелий, те ще останат в такова състояние поне за седмица, след което отново могат да бъдат заредени и използвани.
Производителят Playmobil ще представи стиропоров самолет и други играчки в вградено дистанционно управление. Друга забележителна добавка ще се окаже линията за топагенти, в която ще има действаща камера за наблюдение и алармена система, чрез които хлапетата ще могат да наблюдават например стаята си. В други пакети ще бъде включено ръчно ултравиолетово фенерче, което да позволява четенето на тайни съобщения и символи.
Spin Master показват управляемата с дистанционно количка Hyperactive. Особеното е, че тя може да развие скорост над 30 км в час. Друга особеност при този модел ще бъде честотата от 2.4 гигахерца, на която оперира дистанционното. Това ще позволява на 12-годишните тийнейджъри и техните бащи да управляват количката от огромно разстояние. Ще има възможност да се „карат“ и по няколко машинки едновременно, без да се „оплитат“ командите между дистанционните управления. Това ще помогне да се организират състезания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване