02/21/11 17:25
(http://www.klassa.bg/)

Червена лампа светна и на БФБ

Индексите на Българската фондова борса (БФБ) започнаха седмицата на отрицателна територия. Единственият показател, който успя да се задържи на зелено, бе BGREIТ, който отчете повишение от 1.43% до 49.67 пункта. Спадът при останалите индекси бе по-малък от 0.5%. Индексът на сините чипове SOFIX олекна с едва 0.28%, но остана над 450 пункта, затваряйки на ниво от 450.25 пункта, докато широкият фондов индикатор BG40 падна с 0.33% до 132.66 пункта. BGTR30 загуби 0.40% от стойността си до 362.67 пункта.
На регулиран пазар оборотът бе близо 8 млн. лв. Бяха изтъргувани акциите на 72 емисии, от които само 27 останаха на положителна територия. Основно оборотът бе формиран основно от „Химимпорт” - 5 млн. лв., и „Фонд за земеделска земя Мел инвест” – 1.68 млн. лв.
Най-голяма печалба през деня постигна „Добруджа холдинг”, като акциите на компанията поскъпнаха с 1 лв., или 200%, до 1.50 лв. На противоположния полюс се озова „Южен индустриален парк”, чиято цена падна с 0.04 лв., или 26%, до 0.11 лв. Понижения записаха книжата на „Синергон Холдинг“ с 3.67 на сто и акциите на „Албена Инвест Холдинг“, които изгубиха 3.86 на сто.
Междувременно от информационния сайт investor.bg съобщиха, че водещият индекс SOFIX е с грешен състав от 6 месеца заради грешна стойност за free-float на „Софарма“ АД. От Комисията за финансов надзор съобщиха, че стартират тематична проверка в „Централен депозитар” АД, като резултатите от проверката ще бъдат своевременно оповестени пред инвестиционната общност. По-късно вчера от БФБ се извиниха на всички заинтересовани лица относно калкулирането и състава на SOFIX „независимо че допуснатата грешка не е при изчисленията на борсата, а при входните данни".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване