02/23/11 16:12
(http://www.klassa.bg/)

"Мерцедес" направи скок в развитието на болида

„Мерцедес“ може и да няма добро състезателно темпо, но има най-висока скорост на правите, което си е голям скок в разработването на болида само за няколко дни. Според последни твърдения, идващи от Германия, екипът от Бракли е направил голяма стъпка напред в развитието на болида си само за седмица.
Преди началото на тестовете в Барселона Норберт Хауг призна с неохота, че W02 с мъка ще се пребори за влизане в Топ 10, ако в момента имаше състезание. Мрачната прогноза обаче изглежда опровергана, след като немско издание разкрива, че в момента болидът на „Мерцедес“ е най-бързият на правите от всички свои конкуренти. Това може да се окаже много важно качество, с тазгодишните подвижни крила и зони за изпреварвания. Хауг коментира: "Тъй като успяхме да направим много повече обиколки в Барселона отпреди, вече имаме по-добро разбиране за колата и гумите като цяло. Това веднага се отразява на темпото ни и подобрява значително времената. Ако всичко се развие в насоката, в която очакваме, „сребърните стрели“ може да се окажат изненадата на сезона", предупреди той.
Отборът на „Ред Бул“ не скри, че е останал доволен от отмяната на старта на сезона, който трябваше да се открие с Гран при на Бахрейн на 13 март. Босът на австрийския тим призна, че пистата "Сахир" със своите дълги прави не подхожда на характеристиките на болидите им. Това бе така миналата година и се очакваше да се повтори и тази с новия RB7. За една от основните причини се смята по-слабата мощност на двигателите, доставяни от „Рено“. Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун обяви, че се отказва от глобата, която грозеше Бахрейн заради проваления старт на сезона1. "Никой не печели от провала на откриването на сезона във Формула 1. Искам да остана лоялен към кралското семейство. Принцът на Бахрейн Салман бин Хамад бин Иса ал-Халифа направи всичко по силите си, за да спаси състезанието, но проблемите с народа не могат да бъдат решени толкова бързо", заяви Екълстоун. "Той няма нужда хора като мен да му забиват нож в гърба точно в този тежък момент, който може да се сравни със земетресение. Никой не знае, че ще се случи, но когато това стане, няма спиране. Ако състезанието се проведе по-късно през годината, ще си платят таксата. Ако това не се случи, няма да плащат за нещо, което не се е състояло", завърши британецът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване