02/23/11 17:49
(http://www.klassa.bg/)

София се опитва да продаде Общинска банка

Столична община отново ще пробва да продаде дела си от малко над 70% в капитала на Общинска банка. Това стана ясно от плана за приватизация през 2011 г. Банката, заедно с дружества като „Интер експо и конгресен център“, „БКС-Център“ и обособени части от „Софийски имоти“, „Спортна София 2000“ и „Галатея“, са сред атрактивните оферти, които ще бъдат пуснати или подготвени за продажба тази година.
Решение за това се очаква на предстоящото заседание на Столичния общински съвет днес.
Общо от приватизация през 2011 г. се планира в общинския бюджет да влязат 10,08 млн. лв., приблизително колкото и получените през 2010 г. средства.
До края на годината се очаква да приключи сделката за паркинга на „Метрополитен“ при булевардите „Сливница“ и „Панчо Владигеров“, както и на различни помещения, предложени от районните кметове. Ще бъдат пуснати за продажба и обособени обекти от капитала на „Софийски имоти“ и „Спортна София 2000“, както и два терена на спортното дружество на ул. „Стара планина“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване