02/27/11 18:34
(http://www.klassa.bg/)

Приказката за ЦСКА свърши със "златен" гейм

Отборът на полския ЗАКСА отстрани българския представител в Купата на CEV ЦСКА след 3:0 (25:23; 33:31; 25:22) гейма във втория полуфинал, игран в Полша. Българите загубиха и "златния гейм" 15:12, който трябваше да реши кой от двата тима ще отиде на финал на европейския турнир.
Въпреки чудесната игра, с която "армейците" надделяха в първия мач, спечелвайки го с 3:0, вчера волейболистите на Александър Попов изглеждаха по-притеснени и не толкова концентрирани. Целият сблъсък бе много оспорван и гостите трудно дадоха и трите си гейма, но важното е, че не успяха да демонстрират победния си дух в Полша. "Златният гейм", който прати "червените" на полуфинал във втория мач със турския „Зираатбанк“, не бе толкова "златен" и струваше участието на българския герой в надпреварата. При резултат 24:23 в първия гейм Евгени Иванов–Пушката се сблъска със своя съотборник Николай Иванов и получи в резултат обилно кървяща рана на дясната си скула. В края на краищата поляците направиха 3 поредни точки и впоследствие успяха да затворят гейма с 25:23. Пушката не излезе на игрището в началото на втория гейм заради сблъсъка през първия и бе заменен от Стоян Самунев. Разпределителят Николай Иванов остана в игра, въпреки че също имаше аркада на лицето си.
Италианският волейболен гранд „Сислей“ (Тревизо) стана първият финалист в тазгодишното издание на втория по сила европейски клубен турнир. Възпитаниците на треньора Роберто Пиаца надиграха вкъщи полския „Асеко Ресовия“ (Жешув) с 3:1 (26:28, 25:21, 25:21, 26:24) в среща реванш от полуфиналите и след 3:2 в първия мач се класираха за финала.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване