02/27/11 17:33
(http://www.klassa.bg/)

Шефът на спецсъда става известен до юни

Името на бъдещите шефове на специализирания съд и прокуратура трябва да станат известни до юни. Това стана ясно от думите на члена на ВСС Георги Шопов в предаването „Неделя 150“ по БНР. Съдебният съвет е органът, който ще избере ръководителите на новите структури. „Искаме да бъдем по-прецизни. Думата „хаос" не трябва да се споменава. Ще направим така, че нашите колеги да работят бързо и качествено", обяви Шопов. Той е член на работната група, излъчена от ВСС, за да представи пред шефките на правната и бюджетната комисия в НС Искра Фидосова и Менда Стоянова проблемите, пред които може да се изправи спецсъдът. Комисията беше сформирана на последното заседание на съвета в четвъртък, след като главният прокурор Борис Велчев предложи спецсъдът да заработи от 1 януари 2012 г., а не както е планирано от 1 септември т. г.
Според Шопов няма да бъде загубено време, докато се изчистят все още висящите въпроси. „Трябва да се мисли за сграда, автомобили, пари. Изпратихме предложението до съдебната администрация, всичко върви вкупом“, обясни той. Според Шопов 1081 дела ще се гледат в спецсъда на година, което значи, че на съдия ще се падат по 100.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване