02/28/11 18:20
(http://www.klassa.bg/)

300 компании показват новостите в строителството

Евгени Сираков

На засилен интерес от страна на бизнеса се радва тазгодишното издание на Българската строителна седмица 2011 г. В изложението ще участват почти 300 компании изложители и подизложители, като директните участници миналата година бяха 210 фирми, съобщиха организаторите от агенция „Булгарреклама“ и Интер Експо център за „Класа“. Форумът ще покаже новостите в бранша между 8 и 12 март.
Запазва се тенденцията от миналата година да се предлагат енергоспестяващи материали и да се налага всичко, което пести разходи. Например иновативната пластмасова 8-камерна система за прозорци Corona SI 82 + е подходяща за нискоенергийни и пасивни сгради. По отношение на вратите ще бъдат показани входни ПВЦ порти с шумо- и топлоизолация, както и контрол на достъпа, управляван с чип, врати Ergon, които се използват за помещения, където няма възможност да се монтират обикновени такива, и други.
На изложбата ще бъде представен и енергоспестяващият продукт Izobeton, който представлява изолация и зид в едно. Предимствата са 30% икономии на разходите, по-малко необходима енергия за отопление или съответно климатизация, по-добра земетръсна устойчивост, без конденз и развитие на микроорганизми и др.
По отношение на покривните системи ще бъдат показани също много нови за пазара материали. Освен прилаганата система “Под керемида” на изложението ще може да се видят и плочите “Ардоаз”, които придават аристократичен вид на сградата, и керамичните плочи “Ондусер” – с характерна форма в пет различни цвята. Ако искате да направите градина на покрива, имате три варианта: системите “Ондусолар”, “Ондулин”, “Ондугрийн”, решения за “покрив-градина” при плоски и при скатни покриви, “Ондуклер” – със светлопропускащи сандвич-панели, и с “Балит” – материал, приложим за химически агресивни среди.
Мобилната прахосмукачка Cleantex CT 26 I CT 36 e икономична, мобилна и премахва рисковете за здравето при използване. За първи път на изложбата ще се презентира и хидроизолационна течна гума за нанасяне с пистолет, валяк или четка. Тя се свързва с всички видове строителни материали и запазва свойствата си без изменение до 30 години. Друг нов продукт за защита на строителни обекти е импрегнатор за бетон и минерални повърхности, който пази визията и здравината им от вода, масла, прах, киселинни дъждове и други замърсявания.
Освен новите продукти по време на Българската строителна седмица ще се състоят традиционните делови срещи и дебати за строителството. За първия ден от събитието са предвидени годишната конференция „BuildinGreen – Устойчиво строителство и енергийна ефективност”, а дискусията “Иновациите в проектирането и строителството” е предвидена за 11 март. По време на изложбата ще се проведе и новата инициатива - Специализиран салон „ГеоЕкспо“, организиран от агенция „Булгарреклама“ и неправителствени организации от сферата на геодезията и картографията, а конференцията ”Геодезическите технологии и пазари 2011” ще улесни бизнеса и иновациите и в този сектор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване