03/01/11 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Австрия замрази 1,2 милиарда евро либийски активи

Австрия замрази активите на семейството на либийския лидер Муамар Кадафи и неговите приближени, които попадат под санкциите на Европейския съюз, обяви Австрийската централна банка вчера, цитирана от Ройтерс. Около 1,2 млрд. евро либийски активи са били депозирани в австрийски институции. Засега не е ясно каква част от тази сума е свързана с хора, включени в списъка със санкции на ЕС. Синът на Кадафи, който е учил във Виена, е живял в луксозна вила в покрайнините на австрийската столица, а в градския зоопарк е неговият бял домашен тигър, припомня агенцията.
Авоари на Кадафи и семейството му в размер на 30 млрд. долара бяха блокирани в САЩ по нареждане на Барак Обама в петък. Канада също замрази активите на Кадафи и прекрати всички транзакции с либийското правителство. Председателят на канадската Камара на общините Джон Бейрд обяви в понеделник, че Кадафи е опитал да премести от Канада неизвестна сума от авоарите си, преди да бъдат замразени. По думите на Бейрд няколко канадски финансови институции са идентифицирали авоари на либийския лидер и семейството му, както и на либийското правителство.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване