03/01/11 17:51
(http://www.klassa.bg/)

Държавното участие в ЕРП-то на Е.ОН е под въпрос

ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН са представили бюджети, които показват лошото им финансово състояние, каза вчера министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Дали това е така и имат ли основание да искат поскъпване на тока с до 14% обаче ще реши ДКЕВР, категоричен бе министърът. За лош финансов резултат той даде за пример Е.ОН, които предвиждат да работят на загуба през тази година. Преди ден от компанията обясниха, че за 2010 г. двете дружества на Е.ОН у нас са „на минус“ с близо половин милион лева. От компанията планират да увеличат капитала на дружествата си у нас и затова са попитали държавата като съакционер, дали ще внесе нови средства, за да запази дела си. По този повод ще имаме среща с финансовия министър Симеон Дянков, каза още Трайков.
Трайков обясни в интервю за в. „24 часа“, че страната ни по всяка вероятност ще приеме руски заем за АЕЦ „Белене“ при изгодна за нас лихва. Акциите на бъдещата проектна компания „Белене“ ще бъдат заложени в полза на руснаците, но ще си останат българска собственост. Така руската страна ще получава дивидент от акциите, докато бъде изплатен заемът, твърди Трайков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване