03/02/11 22:55
(http://e-vestnik.bg/)

Бандити, оставени на естествен подбор

Защо МВР не подслушваше Йоско да го вкара в затвора, ами го остави да убие двама души?

Джипът на бандита Йоско няма нито едно счупено стъкло - брониран е. А самият “герой” се е отървал с 3 счупени ребра. Снимка: Булфото

Виден български бандит - Йосиф Йосифов - Йоско вчера сутринта помля с джип мерцедес с 200 км в час лека кола до правителствената резиденция в София, уби двама души и остави двама да се борят за живота си в болница. На него кажи речи нищо му няма - 3 счупени ребра. Мерцедесът му бил брониран, което обяснява защо едни са загинали, а той - оцелял.
Тази случка поставя поне няколко въпроса.
Може би трябва да се почне от видимото.

1. Защо още из София, дори на булевард край резиденцията, мутри карат с по 200 км в час? Уж камери, радари, не знам к’во си, ама те надуват навсякъде. Топката е в МВР. Законът бил нещо недоизкусурен, писмата с глобите от радарите пътували бавно и т. н. Топката е пак в МВР. И в милиционерското правителство, дето изкусурява законите. Законът за движение по пътищата го поправяха два пъти откак са на власт, пак ли трябва да го поправят?

2. Защо още из София мутри карат коли за по няколкостотин хиляди, а никой не ги разследва за това? Уж комисии Кушлев-мушлев, сега БОР-КОР, ДАНС-МАНС, НАП-МАП. Дрън-дрън. Нищо. А самото МВР съобщи преди години, когато Йоско беше заподозрян за убийството на Самоковеца, че той притежава:

- Луксозни вили в Сливен (където е роден) и София.
- Брониран мерцедес 500 S.
- Други два мерцедеса S и Е класа.
-. джип “Мерцедес”, AMG изпълнение.
- „Мини Купър”.

В колата на пострадалите са загинали двама души и двама са ранени. Снимка: Булфото

В “колекцията” му има дори гепард (не кола, а животно), съобщи тогава МВР. Е що МВР не му взе поне гепарда, както тигъра на Дамбовците, които бяха арестувани с Алексей Петров? Сигурно оттогава Йоско е увеличил и разширил автопарка и имуществото. Щом такива индивиди са оставени да се развиват необезпокоявани, значи нещо не е наред с държавата и споменатите по-горе дрън-дрън институции. Най-малкото - всички бронирани коли в България трябва да бъдат под специално наблюдение. Искаш брониран мерцедес? Моля, обясни защо, откъде си го купил, с какви пари.

3. Най-важният въпрос - защо още такъв човек не е вкаран в затвора? Съдът ли е виновен тук? Първо, полицията трябва да издири и събере доказателства срещу него. Дори с прословутите СРС. Вместо това СРС-тата се използват да слушат шефа на митницата и премиера, някакви лекари някъде си, а не бандитите. Въпросът виси със страшна сила за всички бандити на свобода - при сегашното управление те се чувстват прекрасно. Както свидетелства в един вестник от вчера виден играч от подземния свят - консумацията на наркотици се е увеличила, не е намаляла. А за наркотиците няма акциз, няма причини да им расте консумацията, освен увеличената контрабанда.

И всички босове са на свобода, казва въпросният, известен като наркодилър - Демби. Той поне знае кои са. Като се огледа човек - Маргините са на свобода. Единият брат избяга, още докато имаше мярка от съда. Е, МВР не го ли подслушваше и наблюдаваше? Златко Баретата също се радва на свободата. Нищо ли не намериха да го осъдят? Значи, или МВР е неспособно да му намери доказателства, или ченгетата са корумпирани, или Баретата е невинен наистина. Ама конкурентните му „бизнесмени” не мислят така.

Всъщност полицията е само свидетел. Бандитите са оставени на естествен подбор. ...

Публикувана на 03/02/11 22:55 http://e-vestnik.bg/11195/banditi-ostaveni-na-estestven-podbor/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване