03/03/11 12:56
(http://www.cross-bg.net/)

Арменска викторина по случай 1560-та годишнина от битката на арменския народ при Аварайското поле и Руско-турската освободителна война

Пловдив /КРОСС/ Над 130 гости, сред които зам.-кметът по общинска собственост Александър Долев и зам.-кметът по младежка политика и спорт Георги Титюков, общинският съветник Едуард Сарафян, учители, ученици и родители, присъстваха на Арменска викторина по случай отбелязването на 1560-тата годишнина от битката на арменския народ при Аварайското поле (празника "Вартанантц") и Руско-турската освободителна война през 1877-1878 година. Участниците във викторината, които са възпитаници от 3, 5, 6 и 7 клас на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджиян" в Пловдив, отговаряха на въпроси, свързани с военните подвизи от арменската история и от руско-турската освободителна война. "Подвигът на шепа арменски войски, воювали с хилядна персийска армия, за да запазят християнската си вяра, е толкова велик, колкото и битките по време на освободителното движение през 1877-1878 година", отбеляза директорът на учебното заведение Симон Тютелян. "И двата народа са водили героична война, чиято единствена цел е била запазване на свободата и вярата", допълни той.
Източник: Информационна агенция КРОСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване