03/06/11 15:28
(http://www.klassa.bg/)

Пазаруваме онлайн с едно движение, интелигентен часовник прави кафе за събуждане

Повече от 4200 продукта от най-новите предложения на световните технологични гиганти бяха представени на изложението CeBit в германския град Хановер, което приключи в събота. Сред участниците в тазгодишното изложение бяха Oracle, HP, Xerox, Canon, Epson и Siemens Enterprise Communications.
Интелигентен робот, който дори ръкомаха на минувачите, или приложение, което позволява да направите снимка и да видите как професионалният грим би стоял на вашето лице, бяха само част от новостите тази година. По време на панаира в Хановер бе представен и новият вид технология за онлайн пазаруване, който не изисква натискане с пръст, а единствено движение на ръката. Технологията представлява виртуален каталог, работещ с двете камери, разположени в горната част на екрана, сподели участник в технологичното събитие.
На изложението бяха демонстрирани над 40 нови модела таблети, като посетителите проявиха особен интерес към моделите, които работят с новата версия на Android 3.0, както и с продуктите с привличащи погледа 3D ефекти.
Сред ефектните предложения е и интелигентен будилник, проектиран от студенти в Техническия университет във Вилдау, Германия. В определено време часовникът дава указания на завесите в спалнята да се отворят, 5 минути по-късно той се превръща в нощна лампа. Малко след това устройството започва да работи като радио и алармата се включва. “Когато аларменият часовник е убеден, че неговият собственик е буден, спира алармата и се превръща в кафе машина като награда”, коментира Биргит Уилкс, професор от университета. Той обясни, че учениците са разработили устройството за него, тъй като понякога става трудно сутрин за часовете.
В тазгодишното изложение участваха и 20 български софтуерни компании, като две от тях - Interconsult Bulgaria и Musala Soft, бяха отличени с престижната награда за иновации European Seal of e-Excelence. Те получиха съответно златна и сребърна награда на церемонията, която се провежда за първа година, с тенденция да се превърне в ежегодна част от изложението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване