03/07/11 14:17
(http://www.klassa.bg/)

Откриха 13-те гена, предразполагащи към сърдечносъдови проблеми

Кардиолозите са обнадеждени за бъдещата диагностика на сърдечносъдовите заболявания, след като международен екип от над 150 изследователи откри 13-те гена, които предразполагат към коронарни проблеми, съобщи АФП. В експеримента са взети под внимание медицинските профили на повече от 140 000 пациенти.
Увреждането на сърцето се дължи наполовина на гените и наполовина на начина на живот, включително пушенето, алкохола и недостатъчното движение. Според Робърт Робъртс, председател на Института по кардиология към университета в Отава, откритието дава възможност за " нови методи на лечение". Следващият етап е да се разбере как функционират тези гени, което ще подобри значително познанията за болестта и може да помогне да се разработят нови терапии.
Сърдечносъдовите заболявания са основната причина за смъртността в света. Най-често срещани са исхемичната болест на сърцето, ревматизъм и ревматични пороци на сърцето, ендокардити (ревматичен и бактериален), миокардити с различен произход и хипертония.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване