03/07/11 16:56
(http://www.klassa.bg/)

Френско министерство е било обект на кибератаки

Френското министерство на финансите потвърди, че е било обект на кибератака през декември 2010 г. Целта са били документите за срещата на финансовите министри от Г-20, която се състоя в Париж през февруари, предаде Би Би Си. Министърът на бюджета Франсоа Бароан заяви, че е започнато разследване, добавяйки:“Имаме следи“. Изказването е след репортаж в сп. „Пари мач“, в който се твърди, че целта на кибератаката са били документи, свързани с Г-20 и международни икономически въпроси, като повече от 150 компютъра в министерството са били засегнати.
„Забелязахме, че една част от информацията бе пренасочена към китайски сайтове“, е заявил за френското списание анонимен източник. „Но това само по себе си не означава много“, добавил той.
За случая е подадена жалба до френски съд и въпросът се разследва от тайните служби.
„Извършителите са били изключителни професионалисти и много добре организирани“, заяви Патрик Пею, генерален директор на Френската национална агенция за ИТ сигурност. „Това е първата атака с такъв мащаб срещу френската държава“, добави той.
На срещата на Г-20 бяха постигнати споразумения за намаляване на дисбалансите в глобалната икономика с цел възпрепятстване на бъдещи икономически кризи. Тези въпроси са важни за Китай, който не е склонен да променя курса на валутата си, валутните си резерви и икономическите излишъци, коментира Би Би Си. САЩ и други страни обвиняват Китай, че купува трилиони долари за резерва си с цел да държи нисък курса на юана и да спечели нечестно търговско предимство.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване