03/09/11 16:35
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров допусна срив на турнир в Сараево

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Сараево (Босна и Херцеговина) с награден фонд 30 000 евро и гостоприемство. Поставеният под номер 1 в схемата българин, който през миналата седмица спечели надпреварата във френския град Шербург, загуби с 6:7 (3), 4:6 от Карол Бек (Словакия).
Така словакът ще се изправи в следващата фаза срещу Матве Меделкоп (Холандия), а за участието си в началната фаза 19-годишният Григор ще се утеши с 310 евро от наградния фонд. Заемащият 71-во място в световната ранглиста българин не успя да разгърне възможностите си в двубоя с Бек, като впечатление направиха многото непредизвикани грешки, и то все в ключови моменти от сблъсъка.
Световният номер 16 Иван Любичич ще защитава титлата си на турнира в Индиън Уелс, информират световните агенции. Имаше съмнения дали хърватинът ще е възстановен от травмата на глезена, която получи по време на надпреварата в Дубай, но по всичко личи, че той ще е в състояние да играе. През последната седмица 31-годишният тенисист бе подложен на различни възстановителни процедури, които са му помогнали. "Ще продължавам да внимавам с контузията, но тук условията са чудесни, така че едва ли ще имам проблем, заяви Любичич. - Не мисля за това, което съм напрaвил през миналия сезон, а за това, което предстои", обясни тенисистът, който на финалa през 2010 година победи Анди Родик.
Преди участието си в Индиън Уелс Рафаел Надал победи Роджър Федерер със 7:5 в демонстративен мач. Към двамата лидери в световната ранглиста при мъжете се присъединиха още Мария Шарапова и Виктория Азаренка, които също изиграха демонстративен мач в новата баскетболна зала в Орегон, която струва 227 милиона долара. Двете тенисистки завършиха при резултат 5:4 в полза на Азаренка след тайбрек.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване