03/09/11 16:37
(http://www.klassa.bg/)

Наказват дисциплинарно "Арсенал", "Шахтьор" се изгаври с "Рома"

Европейската футболна централа (УЕФА) ще изчака докладите на съдията и делегата от мача между „Барселона“ и „Арсенал“, след което ще започне дисциплинарни процедури срещу "артилеристите". Англичаните загубиха с 1:3 на „Ноу Камп“ и отпаднаха от Шампионската лига. От УЕФА съобщиха, че ще изчакат докладите на главния съдия Масимо Бусака и на делегата Дане Йост, преди да вземат решение по-късно.
По-тежкото наказание ще отнесе мениджърът на лондончаните Арсен Венгер, който нападна Бусака на тъчлинията след мача. Според непотвърдена информация французинът е продължил монолога си в тунела към съблекалните. В словесните атаки към Бусака се включи и самият Ван Перси, но той го направи в интервю след мача. Въпреки това холандският нападател също е застрашен от наказание. Той беше бесен от червения картон, показан в 56-ата минута за бавене на времето.
Марко Бориело пък пое отговорност пред феновете на „Рома“ за загубата с 0:3 от „Шахтьор“ в Донецк в другия мач в сряда вечер. Италианците отпаднаха с общ резултат 2:6, но нещата можеха да изглеждат по съвсем различен начин, ако нападателят беше вкарал в Украйна от дузпа, за която не беше предвиден като изпълнител. "Поемам цялата отговорност за изпуснатата дузпа, защото аз изявих желание да я изпълня. Ако бях вкарал, мачът щеше да бъде различен. Когато Тоти не беше в състава в мачовете до момента, аз бях изпълнителят на наказателни удари. Монтела обаче ми отне това задължение, без да говори с мен", заяви Бориело. Франческо Тоти, първи изпълнител на дузпи за „Рома“, беше на резервната скамейка. В негово отсъствие старши треньорът на италианците Винченцо Монтела беше определил Давид Писаро за изпълнител на наказателни удари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване