03/09/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Отварят офертите за строител на Лот 2 от "Марица"

В Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) днес отварят техническите предложения за строителство на Лот 2 от магистрала „Марица“, съобщиха от ведомството. Лотът включва трасето от Димитров до Харманли, с обща дължина 35 км, а прогнозната му стойност е 105 млн. евро.
Агенцията за обществени поръчки обяви вчера процедурата за избор на изпълнител на Лот 1 от „Струма“. Проектът предвижда изграждането на трасето между Долна Диканя и Дупница. Отсечката е с дължина 16.8 км, а възложителят предвижда стойността му да е 68 млн. евро. Плановете на регионалното ведомство предвиждат до 10 дни да започне и процедурата за Лот 4 от аутобана. Трасето е с дължина 15 км и свързва Сандански и Кулата и се предвижда да струва 53 млн. евро. По тази отсечка ще работи Държавната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“, което е и причината бившият шеф на АПИ Божидар Йотов да напусне поста си, обясни самият той пред бТВ вчера. Йотов не бил съгласен с управлението на ресорния министър Плевнелиев да се създаде обектово дружество, което да е бенефициент по оперативна програма „Транспорт“.
Правителството реши вчера окончателни да намали едностранно таксите за преминаващите леки коли по Дунав мост от 6 на 2 евро. Очакванията са, че намаляването на таксите ще се компенсира в бюджета от увеличаването на трафика.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване