03/09/11 16:43
(http://www.klassa.bg/)

Срещата на Английската централна банка във фокуса днес

Георги Иванов
ИП „БенчМарк Финанс” АД

През първите три сесии на новата седмица основните валутни двойки се движиха без ясна посока, след като новините в икономическия календар бяха предимно от второстепенно значение и не успяваха да доведат до по-сериозен натиск в една от двете посоки. Още днес обаче предстои по-осезаемо раздвижване в кросовете на паунда предвид предстоящата среща на Английската централна банка, на която ще бъдат оповестени нивото на основната лихва и размерът на програмата по изкупуване на ценни книжа.
И при двата показателя не се очаква промяна, но за сметка на това все повече се засилват спекулациите, че Bank of England (Английската централна банка) съвсем скоро ще предприеме увеличение на основния си лихвен процент. След като стана ясно, че привържениците на по-рестриктивна монетарна политика сред ръководителите на институцията са се увеличили по време на предишното заседание, пазарните участници ще следят за евентуални коментари в тази насока днес.
В края на седмицата пък предстои обявяването на данните за индекса на производствените цени във Великобритания за февруари, които се очаква да покажат нарастване на инфлацията спрямо първия месец на годината. Въпреки че е по-слабо следен индикатор, инфлацията на ниво производител може в голяма степен да окаже нивото на индекса на потребителските цени, на база на който в голяма степен се определя нивото на лихвите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване