03/09/11 18:12
(http://www.klassa.bg/)

Юрий Асланов е единственият социолог с досие

Социологът Юрий Асланов е единственият с досие. Това показват данните на комисията по досиетата, която представи вчера на сайта си резултатите от три проверки - министерствата на вътрешните и външните работи и социологическите агенции.
Публикуваните на официалната страница на комисията документи са изненадващо кратки. По един бивш агент е установен във всяка от проверяваните области. Сред социолозите това е Юрий Асланов, който е бил секретен сътрудник Виктор към РУ на ГЩ. Снет е от отчет през 1988 г. Името на социолога вече бе обявено от комисията при проверката на печатните издания.
Генералният консул на България в Милано Гарбис Агопян се оказа секретен сътрудник след проверката на дипломатите. Той е бил вербуван през 1985 г. и е ползвал псевдонима "Неро".
Проверка за служителите в МВР изкара и името на Драгомир Петров, който си е бил щатен разузнавач към ДС, а от 2006 г. е началник сектор в МВР.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване