03/10/11 16:19
(http://www.klassa.bg/)

Кевин Лав от "Минесота" влезе в историята с нов рекорд

Центърът на „Минесота Тимбъруулвс“ Кевин Лав влезе в историята, след като счупи рекорда на легендата Моузес Малоун от поредни "дабъл-дабъл"-и в един сезон от НБА. Лав, който е световен шампион със САЩ от първенството в Турция през 2010 година, записа своя 52-ри последователен двуцифрен актив по точки и борби в домакинския двубой срещу „Индиана Пейсърс“. "Горските вълци" спечелиха със 101:75. Лав се отличи с 16 точки и 21 борби. Серията от "дабъл-дабъл"-и на младия баскетболист е най-голямата след обединението на НБА и АБА през 1976 година.
Освен рекорда за поредни "дабъл-дабъл"-и , центърът подобри още топпостижението на „Минесота“ по овладени борби в нападение само за 66 мача в един сезон. В третата четвърт на мача той задмина по този показател Ал Джефърсън, който имаше 308 овладени топки в атака за един шампионат. Лав вече е само на 94 борби от рекорда на Кевин Гарнет от 1139 борби за едно първенство с екипа на „Минесота Тимбъруулвс“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване