03/10/11 15:49
(http://www.klassa.bg/)

Лотар Матеус преговаря да води "Мюнхен 1860"

Националният селекционер Лотар Матеус, изглежда, няма намерение да се задържа много начело на България. Днес стана ясно, че той преговаря да стане треньор на „Мюнхен 1860“. Според сайта tz-online.de на 18 февруари Матеус е изгледал двубоя на баварския тим срещу „Аугсубрг“ на “Алианц Арена”. “Бих искал да съм треньор, този отбор винаги ме е привличал”, заявил Лотар, който се кълнеше, че цяла зима е обикалял стадионите из Европа единствено в името на българския държавен тим.
В момента „Мюнхен 1860“ е на 10-о място във Втора Бундеслига, а треньор е Райнер Маурер, който обаче явно ще бъде сменен. В миналото Матеус няколко пъти е бил близо до треньорския пост в бившия клуб на Даниел Боримиров. Преди две години той сам е предложил услугите си, но тогава ръководството се е спряло на Евалд Линен. Миналото лято германецът отново е водил преговори с "лъвовете", но по-късно пое националния ни отбор. Контрактът на Матеус с БФС е за 1+2 години. Той беше сключен на 23 септември 2010 г. По този начин Лотар може да си тръгне най-рано през септември тази година, като дотогава имаме квалификации с Швейцария (26 март), Черна гора (4 юни), Англия (2 септември) и пак с Швейцария (6 септември). След изтичането на едната година договорът може да не бъде продължен, ако едната от двете страни не пожелае. Още след фарса в контролата срещу Естония обаче бившият капитан на Бундестима е бил крайно разочарован от случилото се и от ситуацията във футбола ни и родното БФС и е започнал да обмисля вариант за напускане, твърдят близки до съюза.
В същото време Матеус обяви списък с разширения състав за предстоящата европейска квалификация с Швейцария. Мачът е на 26 март на Националния стадион "Васил Левски". Селекционерът се е спрял на цели шест футболисти на ЦСКА. Това са Иван Бандаловски, Костадин Стоянов, Румен Трифонов, Апостол Попов, Борис Галчев и Спас Делев. Трима са играчите от шампиона и лидер в "А" група „Литекс“, докато две са имената от „Левски“. В края на следващата седмица групата ще бъде редуцирана до 22-ма футболисти. Националите се събират в хотел в Правец на 21 март (понеделник) в 15:00 часа, а от 17:30 часа ще направят лека тренировка. Странно в случая е, че Матеус бързо възприе български навици и закри всички занимания на избраниците си, с изключение на едно в деня преди важния двубой.


Разширен състав за мача срещу Швейцария

Вратари: Николай Михайлов („Твенте“), Владислав Стоянов („Шериф“), Боян Пейков („Локомотив“ Сф), Защитници: Станислав Манолев (ПСВ Айндховен), Иван Бандаловски (ЦСКА), Николай Бодуров („Литекс“), Иван Иванов („Алания“, Рус), Костадин Стоянов (ЦСКА), Петър Занев („Литекс“), Румен Трифонов (ЦСКА), Апостол Попов (ЦСКА), Веселин Минев („Левски“), Халфове: Владимир Гаджев („Левски“), Борис Галчев (ЦСКА), Чавдар Янков („Ростов“, Рус), Благой Георгиев („Терек“, Рус), Станислав Ангелов („Анортозис“), Георги Пеев („Амкар“, Рус), Христо Янев („Литекс“), Стилиян Петров („Астън Вила“), Нападатели: Спас Делев (ЦСКА), Иван Стоянов („Алания“), Ивелин Попов („Газиантеп“), Здравко Лазаров („Локомотив“ Пд), Николай Димитров („Касъмпаша“), Димитър Макриев („Ашдод“, Изр), Цветан Генков („Висла“ Краков).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване