03/10/11 15:44
(http://www.klassa.bg/)

Раул счупи рекорда и по участия в най-престижния турнир

Испанският нападател на „Шалке 04“ Раул продължава да записва рекорд след рекорд в забележителната си кариера. Пред две седмици 33-годишният играч стана първият футболист, реализирал 70 гола в евротурнирите. Това се случи в мача с Валенсия. В мача-реванш, играл се в Гелзенкирхен в сряда вечер, Раул счупи рекорда и по участия в евротурнирите. Досегашният принадлежеше на италианския защитник и дългогодишен капитан на „Милан“ Паоло Малдини - 139 изиграни мача, а Раул вече има 140, като 132 от мачове са били с екипа на „Реал“ (Мадрид). Испанецът изигра своя първи мач за Шампионската лига през 1995 г. - едва 18-годишен. В реванша срещу „Валенсия“ Раул не успя да отбележи гол, но въпреки това неговият „Шалке“ победи с 3:1 и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига.
Нулево равенство в Лондон беше достатъчно на „Тотнъм“, за да си осигури тимът място на четвъртфиналите, италианският гранд „Милан“ отпадна с общ резултат 0:1. „Шпорите“ стигат до четвъртфиналите на най-големия европейски клубен турнир едва за втори път в 129-годишната си история. След мача мениджърът им Хари Реднап призна, че в отбора вече мечтаят за нещо повече. „Феновете вече мечтаят Реализирахме невъзможната мечта. Никой не очакваше нещо такова от нас. Все пак за първи път играем в Шампионската лига. Играчите ни се справиха невероятно. Не знам колко далеч можем да стигнем. Дотук се справяме отлично - вече сме на четвъртфинал. Ако преди две години някой ми беше казал, че ще постигнем нещо подобно, щях да го обявя за луд. Спечелихме първо място в много трудна група, а сега отстранихме „Милан“ - лидера в Италия, оттук нататък всичко е като бонус за нас“, заяви Реднап.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване