03/11/11 15:22
(http://www.klassa.bg/)

“Булгаргаз” поиска с 6.61% по-скъп газ от април

Георги Велев
georgi.velev@klassa.bg

Държавнатъа газова компания “Булгаргаз” поиска увеличаване на природния газ от април с 6,61%, съобщиха от дружеството. Компанията е ревизирала прогнозата си за увеличение, след като преди месец поиска синьото гориво да поскъпне с 6,3%. Ако предложението на “Булгаргаз” бъде прието от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране то природният газ от началото на следващия месец ще струва по 543,05 лв. за 1000 куб. м без ДДС. Това е увеличение с 33,67 лв. спрямо сегашната цена. В предложението не е включен недовзетия приход на газовото дружество за тримесечеието. Ако ДКЕВР бе приел предложената от “Булгаргаз” цена през януари, то сега повишението щеше да е с 15.24 лв. или 2.89%, обясняват от “Булгаргаз”. От дружеството обясниха исканото поскъпване на газа с увеличението на цените на петрола и на алтернативните на природния газ горива на международните пазари.
Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев вече заяви, че няма да допусне увеличение на природният газ с повече от 5% за април. Комисията ще вземе решение за поскъпването до края на месеца.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване