03/11/11 12:56
(http://www.klassa.bg/)

Премиерата на „Спайдер мен: изключи тъмнината” отново се отлага

Производителите на най-касовия бродуейски мюзикъл ($ 65 млн) „Спайдер мен: изключи  тъмнината” (Spider-Man: Turn Off the Dark) отново отложиха официалното откриване на шоуто в сряда, като наеха нови мениджъри и освободиха директората Джули Теймор от ежедневните и задължения, предаде Reuters
Шоуто, което е най-скъпото в историята на Бродуей, е създадено по мотиви на фантастичния мюзикъл „Цар лъв” („Lion King”) на Теймор и използва саундтрак на Боно и Ди Едж от U2. Премиерата вече беше отложена пет пъти, поради превишащи бюджета разходи и контузии на участниците, по време на предпремиерните спектакли.
Продуцентите Майкъл Кол и Еремия Харис заявиха, че откриването ще бъде насрочено "във вечер в началото на лятото на 2011 година."

Филип Уилям Маккинли и Роберто Агире-Сакас са привлечени "за да помогнат за реализирането на новата постановка и пренаписване на сценария, " съобщиха продуцентите. Павел Богаев и Петър Хиленски ще преработват музиката и звука. "Джули Теймор остава в творческия екип", уточниха продуцентите, но обясниха че тя не е успяла да направи необходимо да се извършат промени в спектакъла, така че да бъде готов за откриването."

Боно и Ди Едж определиха Теймор, като "истински талантлива и способна директорка."
Все пак, отстраняването на Теймор от водещата позиция в продукцията е крачка назад е кариерата на режисьорката, след впечатляващата и интерпретация, на хита на Уолт Дисни "Цар лъв". Нейният творчески усет не си проправи толкова лесно път на големия екран, където мюзикълът "През вселената" (2007), изграден по обичани текстове на Бийтълс и филмът "Бурята" (2007) не успяха да напълнят касите на продуцентите.

На Бродуей,"Спайдър-мен "ще продължи да бъде дооформян по време на предпремиерните спектакли, където вече успя да привлече феновете, въпреки че беше остро критикуван в някои медии, които написаха коментари преди официално откриване.

 "Спайдер-мен” реализира $ 1,28 милиона касови приходи през миналата седмица, когато туристи и любители се тълпяха на спектакъла. Критиците обаче имаха боен ден, гълчейки каскадьорския разказ за тийнейджъра със супер сили на паяк, който се бори срещу престъпността.

През декември, един каскадьор се нарани, след като пада от висока платформа на сцената, а една актриса е претърпя мозъчно сътресение, ударена с въже зад кулисите.Контузиите и нараняванията принудиха производителите на шоуто да въведат нови правила за безопасност.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване