03/13/11 17:36
(http://www.klassa.bg/)

"Берое" разклати сериозно мястото на Емил Велев на "Овча купел"

Отборът на „Берое“ надигра тотално „Славия“, но спечели само с 2:1 в мач от 18-ия кръг на "А" група. Старозагорци замалко да пострадат от неумението си да бележат чисти голови положения. Три чисти положения пропусна Владислав Златинов, а още в самото начало и Тодор Христов не съумя да отбележи. Почти всяко подаване пък преминаваше през трагичната днес защита на гостите от София и футболисти на домакините излизаха очи в очи с вратаря Стефано Кунчев.
Тодор Христов откри в 32-рата минута, но Славия бе близо до това да измъкне точката след страхотен гол на Илия Илиев от фаул в 83-тата минута. Все пак справедливостта в Стара Загора възтържествува след попадение на Владислав Ямуков в 88-ата минута. След тази загуба мястото на наставника на „белите“ Емил Велев е силно разклатено, като днес собственикът на клуба от „Овча купел“ Венцислав Стефанов се очаква да обяви дали Кокала остава, или ще си тръгне преждевременно.
Спортният директор на „Левски“ Георги Иванов коментира след измъчената победа над „Черноморец“ с 1:0, че слабата форма на играчите се дължи най-вече на факта, че футболистите не са издържали на напрежението и са излезли с грешната нагласа, че могат да победят вечния съперник с разлика. Вината обаче била извън треньора Ясен Петров. „Ясен си върши добре работата, макар в момента да има спад в представянето на „Левски“, но то се дължи най-вече на факта, че ние самите вдигнахме летвата много високо. Аз лично никога не съм мислил за смяна или освобождаване на Петров, защото не може да се сменя един треньор при първата загуба“, защити наставника Гонзо. „Аз съм спортен директор на „Левски“ и в йерархията съм над него, така че е нормално да давам съвети, колкото до Тодор Батков – нямам никакви противоречия с него. Аз нямам проблеми нито с Мъри Стоилов, нито с Наско Сираков“, обяви Иванов. Както директорът, така и треньорът обвиниха за неубедителните мачове голмайстора Гара Дембеле. „Дембеле спря да се движи и вече не се бори за всяка топка, а когато един футболист се отпусне и не показва качествата, които има, то той вече не е това, което е. Аз лично много искам той отново да покаже добри игри, защото ние ще печелим, ако той започне да вкарва. Нормално е да има известно разочарование в него след проваления трансфер през зимната пауза“, оправда го Гонзо.
Със скандално съдийство „Литекс“ спечели с 2:1 гостуването си на „Пирин“ в Благоевград. Дока Мадурейра от гостите може да бъде наказан за 2 или за 4 мача от БФС, което означава, че той може да пропусне дербитата с ЦСКА в 21-вия кръг и това с „Левски“ на 6 април за Купата на България. Бразилската звезда на шампионите удари без топка Антон Костадинов. Реферът Николай Йорданов не показа дори жълт картон на играча, но това не означава, че той не може да бъде наказан. Делегатът на двубоя може да отрази инцидента в доклада си и тогава Дисциплинарната комисия към БФС ще трябва да гледа видеозапис и евентуално да наложи санкция. Дори и делегатът да не отрази спорната ситуация, членовете на Дисципа могат да се самосезират. Председателят на Съдийската комисия Костадин Костадинов отбеляза грешката на рефера Николай Йорданов. "Видях един непоказан червен картон", лаконичен беше шефът на арбитрите у нас. Така той даде да се разбере, че Йорданов ще бъде наказан за неадекватното си отношение във въпросната ситуация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване