03/13/11 22:01
(http://e-vestnik.bg/)

Гафовете с данъчни оценки в София не са само от днес

Зам.-кметът на София Герджиков подаде оставка защото общината прави някакво ново райониране, зониране или както там са го измислили, за да вдигне данъчните оценки на имотите. В това няма нищо лошо, защото те са изостанали от пазара, но софийските общинари са …идиоти.

Някои данъчни оценки са малоумни. Кой и как ги е правил, не е ясно, но става дума за ненормални оценки на апартаменти. Не само сега, с последните напъни на Герджиков и неговата кохорта от общинарски масони, ами от по-преди.

Например – апартамент 100 кв. м. на бул. “Шипченски проход” до зала “Универсиада” има данъчна оценка …20 000 лв. Друг такъв апартамент зад завод “Електроника”, малко по-навътре от същия булевард има данъчна оценка 100 000 лв. Пет пъти разлика. Вторият е построен 30 години след  първия. Добре, по-стар е. Ама бива, бива по-висока оценка, ама чак пет пъти?
Само на 500 м от там в кв. “Изток” апартамент 100 кв. м на 40 години има данъчна оценка  125 000 лв.

Някой общински герджик да обясни разумно тия аномалии, ако може.

От кметството съвсем обърнаха на майтап управлението на града. То ще местят стадион “Васил Левски”, то ще правят от “Кремиковци” “Бевърли хилс”, то писта за Формула 1. Какви ли не глупости измисля главният архитект (впрочем май не са глупости, ами след като вдигне шум за смелите си планове, стават далавери с терени). А батакът в града е пълен и залаверите с имоти вървят с пълна пара.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване