03/13/11 17:41
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов не е нарушил закона за СРС-тата

Софийската апелативна прокуратура не е намерила нарушение от страна на вътрешния министър Цветан Цветанов при разгласените от него разговори между лекари в болницата в Горна Оряховица. Това съобщи вчера БТА, позовавайки се на източници в прокуратурата.
Така по-висшестоящата инстанция потвърждава решението на Софийската градска прокуратура, която на 1 февруари обяви, че вицепремиерът не е нарушил закона. Тогава стана ясно, че той е имал разрешение от прокурор да прочете на 3 декември миналата година от парламентарната трибуна разговори между лекарите от родилното отделение в болницата в Горна Оряховица, записани със СРС. Проверката в прокуратурата започна след сигнал от Коалиция за България, която поиска да се установи, нарушава ли вътрешният министър закона, четейки разпечатките от СРС. Те са били използвани в рамките на водено наказателно производство и изготвените въз основа на тях веществени доказателствени средства са включени в доказателствения материал по делото за смъртта на роденото в 6-ия месец бебе в Горна Оряховица.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване