03/14/11 22:25
(http://e-vestnik.bg/)

Прогноза от Скопие: Балканите ще бъдат ислямизирани до 2020 г.

Радикални ислямистки организации планират до 2020 г. да ислямизират целите Балкани, които биха им послужили като “самолетоносач”, от който да отворят широко вратите за навлизане на исляма в Европа, каза бившият разузнавач и професор по сигурността от Скопие Иван Бабановски.

Той подчерта, че тези организации, на равнище радикален ислямски интернационал, вече прилагат плановете си. Единият е “Балкани 2020″, а вторият - “3000″.
План “Балкани 2020″ предвижда чрез неправителствени и хуманитарни организации и определени политически структури на мюсюлмански и албански етнически групи до 2020 г. да се ислямизират целите Балкани и да послужат като “самолетоносач”, от който да отворят широко вратите за навлизане на исляма в Европа, подчерта Бабановски.

По думите му един от центровете за постигане на тази цел е в Сараево, а вторият трябва да бъде в Скопие заради оценката, че Македония е най-нестабилна по отношение на политическото, икономическото и военното си положение и заради състоянието на сигурността. Затова материални, финансови и кадрови ресурси на ислямистките радикални организации се разполагат на тези територии.

“Те смятат, че ситуацията в Сараево и Хърватско-мюсюлманската федерация сега е стабилизирана чрез действията на муджахидините и радикалните уахабити, които са свързани и са под контрола на мрежата Ал Кайда, и това ще им послужи до края на 2020 г. да ислямизират Балканите”, каза бившият разузнавач за интернет портала “Вестионлайн”.

Той подчерта, че план “3000″ има за задача в първата си фаза да работи за създаването на всеислямска държава от Атлантика и Испания до Урал, а във втората фаза, до края на 3000 г. според плановете им целият свят трябва да бъде ислямизиран, а християните на практика ликвидирани от планетата Земя.

На въпроса дали и в каква степен македонската Ислямска религиозна общност е свързана с радикалните ислямисти, Бабаноски казва, че тъкмо чрез тази общност албанските партии в Македония получават команди и напътствия от арабско-мюсюлманските страни да прекратяват действията на мюсюлманите и албанците от позициите на Призренската лига и паналбанизма.

“Сега се преминава към по-висша фаза на действие - от позициите на панислямизма, тъй като той е много по-важен за всички мюсюлмани по света в посока на изграждане на една всемюсюлманска държава, отколкото е създаването на Велика Албания”, обяснява Бабановски.

Той смята, че всички разузвавателни служби и служби за сигурност на Балканите, с помощта на разузнавателното управление на НАТО и водещите тайни служби на Запада трябва да организират общи екипи, които да се ангажират с оперативно-техническо проследяване на действащите лица и на интернационалните ислямиско-терористични планове “Балкани 2020″ и “3000″, защото дейността на радикалните ислямисти застрашават не само Балканите, а и са реална заплаха за сигурността на гражданите и страните членки на ЕС, на САЩ и на Израел.

Експертен екип от Югоизточна Европа за борба против тероризма и организираната престъпност неотдавна разкри план на радикални ислямистки групи от целия свят, които възнамеряват с помощта на уахабитите от Босна и Херцеговина да запалят едновременно пет големи огнища, едно от които е районът на Балканите, допълва в каре вестник “Блиц”.

По БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване