03/15/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Депутати ще учат английски в работно време

Депутатите ще учат английски език в работно време, стана ясно вчера. Народните избраници и администрацията на парламента са получили възможност да посещават курс по езика, който се провежда по време на пленарните заседания и заседанията на комисиите. Целият курс е от 150 часа и ще приключи в края на тази година. През месеците юли и август обучението ще бъде прекъснато. Занятията се провеждат два пъти седмично по три учебни часа. Всеки курсист е длъжен сам да се снабди с учебник Face2О. Цената на комплекта е 45.80 лева, пише в официално писмо на Народното събрание. Само двама души от парламентарната група на управляващите посещават курса, разбра репортер на „Класа“. „Часовете не съвпадат с пленарните заседания, защото са във вторник от 13 часа и в четвъртък от 16 часа“, коментира пред „Класа“ депутатът от ГЕРБ Емил Гущеров.
Димо Гяуров от Синята коалиция обяви, че никой от колегите му не е проявил интерес към инициативата. „Такива курсове се провеждат от няколко години, но не знам някой от колегите да ги посещава“, каза пред „Класа“ Камен Костадинов от ДПС.
Парламентът обяви обществената поръчка за обучението през октомври 2010 година. Прогнозната цена, посочена в Държавен вестник, тогава беше 93 800 лева.
От друго официално писмо на Народното събрание вчера стана ясно, че всички служители на НС могат да ползват между 25 и 35% отстъпка за маркови слънчеви очила. А за корпоративните клиенти има още 5% отстъпка. Сред изброените марки са тези на Chanel, Tiffany, Bvlgari, Dolce&Gabana, Versace, Ray Ban и Vogue. За тях отстъпката е до 40%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване