03/15/11 18:33
(http://www.klassa.bg/)

Малките клубове в "А" група се обединяват срещу произвола на БФС

По-малките клубове в „А” група се обединяват срещу произвола в българския футбол. Босовете на „Калиакра“, „Монтана“, „Видима-Раковски“, „Академик“, „Пирин“ и „Миньор“ ще проведат днес от 11,00 часа в Двореца на децата на бул. „Александър Стамболийски“ открита среща, на която ще обсъдят евентуалното им сдружение за чистотата и развитието на футбола ни. На събитието са поканени генералният мениджър на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов и представителите на медиите. Идейният организатор на срещата е кметът на Каварна и собственик на местния тим „Калиакра“ Цонко Цонев. „Целта на тази среща е да уточним позициите си срещу произвола срещу малките отбори, тенденциозното и дискриминационно отношение на футболния съюз, Изпълкома на футболния съюз, Дисциплинарната и Съдийската комисия. Ще поставим въпроси, свързани с председателя на Съдийската комисия Костадин Костадинов, въобще свързани със злободневни въпроси, които касаят нашите клубове. И втората тема, която ще обсъждаме, това са преговорите за телевизионните права“, заяви Цонев. Според него много важно е босовете на тези клубове да излязат с обща позиция, с това как да защитават съвместно своите права, когато някой от тях бъде поставен в неравностойно състояние, което се случва много често.
Същевременно два месеца наказание беше наложено вчера на рефера Николай Йорданов, който свири злополучния мач. Санкцията е заради допуснати няколко фрапантни грешки на рефера. Решението беше взето на редовното заседание на Съдийската комисия. Наказанието на практика означава, че Йорданов е аут от съдийството почти до края на пролетния полусезон. Футболният арбитър може да се завърне в нарядите едва за последните три кръга, но е малко вероятно това да стане. След двубоя в Благоевград недоволство от арбитъра имаше и от двата отбора, а в полемиката се включиха и ръководители на други водещи клубове.
Йорданов е вторият ни международен арбитър, който получава толкова сериозно наказание този сезон. Малко преди Нова година Ангел Ангелов беше наказан от Съдийската комисия да не свири в професионалния футбол до края на първенството. Интересно е, че той също беше санкциониран след мач на „Литекс“. Недоволни тогава бяха от „Локомотив“ (София), които загубиха с 0:1 в Ловеч. Това е второ наказание в рамките на един сезон за Николай Йорданов. Първия път той изхвърча от нарядите след срещата „Черно море“ – „Левски“, където отсъди скандалната дузпа за „сините“.
Миналото първенство той отнесе доста упреци от страна на шефовете на „сините“ при гостуването на „Литекс“ на „Герена“. Според шефовете на „Левски“ той подмина няколко очевадни нарушения за картони на „оранжевите“, но за сметка на това не спести такива на играчите на „сините“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване