03/15/11 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Стартира процедурата за външната реклама в София

Николай Коцев

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа утре доклада за провеждането на конкурсите за външна реклама в София. Вносител на проекта е общинският съветник от ГЕРБ Елен Герджиков. След приемането на документа от СОС се очаква да стартира и самата тръжна процедура. Най-вероятно подробностите около конкурсната документация ще бъдат обсъдени идната седмица в комисията по стопанска политика към СОС. Очаква се самият конкурс да приключи до 2 месеца или ако се явят повече кандидати - до 2 месеца и половина.
„Според предварителните разчети приходите от външна реклама в София ще са около 4,6 млн. лева на година. Лично моите очаквания обаче са при новите условия те да бъдат поне двойно повече. Подчертавам, че това са лично мои сметки. Има засилен интерес към конкурса за външна реклама в столицата“, коментира пред „Класа“ вносителят на проекта Елен Герджиков.
Конкурсът за малко над 1000 билборда на територията на София ще бъде разделен на два пакета, като всеки от тях ще е с по 10 обособени позиции. Единият е за малки рекламни елементи до 4 кв. м, като очакваните приходи месечно тук са за около 135 хил. лева. Във втория пакет влизат големите билбордове до 12 кв. м, като очакваните месечни постъпления от тях са най-малко 260 хил. лева.
Новото при предстоящите конкурси за външната реклама в София е, че общинските терени, върху които се разполагат елементите, вече ще бъдат отдавани под наем за 10 години, а не както беше досега – за 5 години. Ако разчетите за приходи от около 5 млн. лева на година от реклама се осъществят, това означава, че за 10 години, за колкото ще се подпишат договорите, в общинската хазна ще влязат най-малко 50 млн. лева.


Над 20 милиона лева има в общинския приватизационен фонд

Специализираният общински приватизационен фонд (СОПФ) обяви резултатите си за 2010 г. Във фонда, в който постъпват средствата от приватизация на общински обекти, към края на миналата година има малко над 20 млн. и 200 хил. лева. От тях 11,2 млн. лева са приходите, които са реализирани през миналата година. В същото време СОПФ е разплатил общо 19,2 млн. лева за капиталови разходи, като по-голяма част от тези средства са отишли за нови детски градини, за ремонти на здравни заведения и за инфраструктура.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване