03/17/11 15:13
(http://www.klassa.bg/)

"Реал" (Мадрид) се класира на 1/4-финалите след 6-годишно прекъсване

Отборът на „Реал“ (Мадрид) се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига за първи път от сезон 2003/2004. Испанският колос победи с 3:0 „Олимпик“ (Лион) на реванша на "Сантияго Бернабеу" и с общ резултат 4:1 продължава напред. Точни за „белия балет“ бяха Марсело в 37-ата минута, Бензема в 66-ата минута и Анхел ди Мария в 76-ата минута.
Голямата звезда на тима Кристиано Роналдо започна сред титулярите, след като до последно беше под въпрос за срещата. Карим Бензема поведе атаката срещу бившия си отбор за сметка на Емануел Адебайор, който влезе като резерва. Жозе Моуриньо заложи на галаотбора си, който изнесе повечето мачове от началото на сезона.
В другата среща от кръга „Челси“ преодоля с лекота тима на „Копенхаген“ и се класира също за четвъртфиналите на Шампионската лига. След победа с 2:0 като гост в първия мач лондончани си позволиха да завършат при равенство 0:0 втория мач, което им бе напълно достатъчно, за да продължат в следващия етап на турнира. В първия двубой на датска земя „сините“ победиха след две попадения на френския си нападател Никола Анелка.
Така след изиграването на последните два осминафинални двубоя от Шампионската лига вече са ясни всички тимове, които се класираха в следващата фаза на турнира. Това са отборите на: „Манчестър Юнайтед“, „Челси“, „Тотнъм“, „Барселона“, „Реал“ (Мадрид), „Интер“, „Шалке 04“ и „Шахтьор“ (Донецк). Жребият за четвъртфиналите в най-комерсиалната надпревара на Стария континент ще бъде теглен днес, от 13,00 часа. Първите мачове от четвъртфиналите ще се състоят на 5 и 6 април.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване