03/17/11 15:14
(http://www.klassa.bg/)

ФА наказа сър Алекс Фъргюсън за пет мача

Мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън отнесе пет мача наказание от Футболната асоциация (ФА) на Острова. Суровата мярка идва след острите коментари на шотландския спец срещу главния рефер от двубоя с „Челси“ Мартин Аткинсън. В началото на месеца “червените дяволи” загубиха от “сините” с 1:2, а Фъргюсън остана бесен от съдийството на Аткинсън. Наказанието влиза в сила от 22 март. Това означава, че шотландецът ще може да води тима си срещу „Болтън“. Той обаче ще изгледа от трибуните двубоите срещу „Уест Хем“, „Фулъм“ и „Евертън“ от първенството и полуфинала за ФА Къп срещу „Манчестър Сити“. Последната среща, която ще пропусне мениджърът на „Юнайтед“, е срещу „Арсенал“ на 1 май. Това обаче може да се промени в зависимост от това, кога “червените дяволи” ще изиграят отложения си мач с „Нюкасъл“. Освен наказанието, което ще трябва да изтърпи, сър Алекс ще трябва да заплати и глоба от 30 000 лири.
Изненадващо мениджърът на „Челси“ Карло Анчелоти подкрепи своя колега сър Алекс Фъргюсън, като заяви, че наказанието на шотландеца от 5 мача е твърде голямо.
"Мисля, че Фъргюсън винаги е показвал добро отношение и поведение, пет мача са твърде много", казва Анчелоти пред „Евроспорт“. "Няма причина той да бъде наказан за толкова много двубои. По този начин „Манчестър Юнайтед“ няма да бъде отслабен, така си мисля", допълни Карлето.
На противно мнение е бившият английски съдия Джеф Уинтър, който остана доволен от наказанието на сър Алекс Фъргюсън. Двамата имаха лют спор през 2003 година, когато Фърги изригна срещу съдията в мач от английското първенство. "Целият този механизъм да обвиняваш съдията след загуба трябваше да спре веднъж завинаги", казва Уинтър пред английския ежедневник "Сън".
"Решението на футболната асоциация да накаже сър Алекс Фъргюсън за цели пет мача е ясно послание, че подобни изяви на треньорите няма да бъдат толерирани. Коментарите за съдиите са нормални, все пак реферите са човешки същества. Съдиите подлежат на критика, но това, което излиза извън рамките на нормалното, е директно да обвиниш съдията, когато твоят отбор загуби", пояснява Уинтър.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване