03/18/11 16:31
(http://www.klassa.bg/)

БФС все пак пожали Дока - ще играе срещу "Левски" и ЦСКА

Апелативната комисия към БФС намали наказанието на бразилската звезда на „Литекс“ Дока Мадурейра от четири мача на два. По този начин играч номер едно на шампионите, ще е на линия за сблъсъците с „Левски“ за четвъртфиналите за Купата на България и с ЦСКА за първенството. Отборът на Любо Пенев посреща двата гранда на обновения си стадион в Ловеч. Вкаралият шест гола в първите три кръга на тази пролет в "А" група техничар ще гледа от трибуните само мачовете с „Локомотив“ (Пловдив) и „Академик“ от следващите два кръга на родния елит. Глобата на играча, която бе в размер на 1000 лева, също е намалена на 800 лева. Както е известно, във вторник Дисциплинарната комисия към БФС наказа Дока с 4 мача и глоба от 1000 лева чрез видеозапис за удар с глава срещу играча на „Пирин“ Антон Костадинов при успеха на “оранжевите” с 2:1 в Благоевград. По време на мача реферът Николай Йорданов не показа червен картон на бразилеца. След това обаче беше изваден от съдийството за 2 месеца.
Треньорът на шампионите Любослав Пенев дори намекна, че наказанието на бразилеца трябва да бъде един мач. „Наблюдавам много добре първенството и забелязвам много футболисти, които имат доста агресивно поведение по време на мач. И на повечето от тях почти не им се обръща никакво внимание, на останалите пък им се налага символично наказание. Признавам, гледах записа и да, Дока трябва да бъде санкциониран. Но наказанието му според мен трябва да е мач, или мач и едно полувреме. Това е моето виждане по въпроса”, коментира наказанието на Дока Любослав Пенев.
Голямото дерби на предстоящия кръг обаче е гостуването на ЦСКА във Варна. Наставникът на „Черно море“ Стефан Генов обяви, че нито съдията, нито някакви странични фактори го вълнуват преди двубоя с „червените“. По думите на треньора той мисли единствено за футболни неща преди дербито на кръга. "Тези, които се страхуват, те говорят за съдията, за състоянието на терена и се опитват да създадат напрежение преди мача. Ние не се притесняваме от нищо. Да, ще бъде много тежък мач, тъй като ЦСКА си е ЦСКА. Но в никакъв случай не се плашим от противника. Футболистите на „Черно море“ ще излязат с единствената мисъл да спечелят трите точки. Не мога да кажа, че са задължителни, тъй като във футбола няма нищо задължително", заяви Генов.
"Нашата цел обаче е да победим и да зарадваме пълните трибуни. Не се съмнявам, че в неделя на "Тича" няма да има празно място. Колкото до Ивайло Стоянов, то неговото назначение не желая да го коментирам. За мен няма значение кой ще свири срещата. Моето задължение е да си подготвя отбора и той да излезе нахъсан за победа", коментира още наставникът на „моряците“.
БФС пък отговори на ултиматума на „Калиакра“ (Каварна), в частност на Цонко Цонев, че ако не се смени нарядът на Ивайло Стоянов за мача „Черно море“ - ЦСКА, тимът от Каварна няма да излезе на терена срещу „Левски“ и по този начин ще се провали прякото излъчване на мача, от което родната централа трябва да плати неустойка в размер на 200 000 лв. на телевизията. БФС припомня, че "за провалено тв излъчване неустойката се дължи от клуба, възпрепятствал излъчването, и тя ще трябва да му бъде приспадната от парите, които има да получава по договора. Тъй като клубът вече е получил голямата част от тази сума, останалите клубове вероятно ще трябва солидарно да поемат неговия дял от неустойката. Според служителите на БФС подобен безсмислен бойкот е само в ущърб на всички останали професионални футболни клубове.


19 кръг

Събота, 19 март
15,00 ч.
„Видима“ - „Черноморец“ (bTV ACTION)
„Монтана“ - „Берое“
„Сливен“ - „Академик“
„Славия“ - „Пирин“
18.00 ч.
„Калиакра“ - „Левски“ (bTV ACTION)

Неделя, 20 март
15,00 ч.
„Черно море“ - ЦСКА (bTV ACTION)
18.00 ч.
„Литекс“ - „Локомотив“ (Пд) (bTV ACTION)

Понеделник, 21 март
19,00 ч.
„Локомотив“ (Сф) - „Миньор“ (bTV ACTION)
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване