03/18/11 17:47
(http://www.klassa.bg/)

Вежди Рашидов: Ще променим закона за читалищата

Трябва да има много сериозни промени в българските читалища. Предстоят промени в закона, който урежда дейността им. Това заяви вчера министърът на културата Вежди Рашидов при подписването на браншови колективен трудов договор за работещите в музеи и художествени галерии. Той обясни, че се подготвя споразумение и с работещите в библиотеки и читалища, но подробностите се уточняват, тъй като читалищата например са с по-особен статут, защото са общински и не са пряко свързани с Министерството на културата.
„Трябва да има много сериозни промени в българските читалища, защото те като основа на една пирамида на духовното развитие на българската държава са изиграли доста сериозна роля, но в XXI век те трябва не да бъдат закрити и анулирани, а напротив – да станат по-съвременни, по-атрактивни, по-достъпни до младите хора”, коментира Рашидов. Той обясни, че ще има сериозни промени и в Закона за сценичните изкуства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване