03/18/11 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Няма да се повишават цените в "синя зона"

Цените за паркиране в „синя зона“ няма да се променят, съобщиха вчера от Столична община.
Идеята на общината беше от май тази година да влезе нов ред за платено паркиране, едновременно с което да бъдат повишени и цените за него. Предвиждаше се да бъдат формирани и различни зони, като във всяка от тях да се плаща различна цена. Имаше и намерение да бъде удължено с два часа и времето за платено паркиране - от 8 ч до 20 ч, а в момента е от 8.30 ч до 18.30 ч.
При представянето на новата концепция през януари от общината обясниха, че целта не е да се събират повече приходи, а да се облекчи трафикът чрез по-високите цени. Според прогнозите това щяло да намали трафика в централната част на града с около 25%.
Съобщението за отказа от новите цени за паркиране идва само ден след като Столичният общински съвет (СОС) отмени новото данъчно зониране на града, което доведе до по-високи данъци и такси за много столичани. Заради този скандал зам.-кметът Минко Герджиков подаде оставка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване