03/19/11 01:31
(http://e-vestnik.bg/)

Как комикът Григоров дава интервюта на жълти вестници и будалка журналистки…

Иван Григоров. Снимка: e-vestnik

Популярният в близкото минало актьор от Сатиричния театър Иван Григоров днес е пенсионер, след повече от 40 роли в киното и 40 години на сцената. И като такъв от време на време става обект на интерес от т. нар. жълти вестници.
Ето как са преминали някои негови срещи с представители на най-тиражните вестници у нас.

Първата история е от средата на 90-те години, разказвана е от него и по-рано, но върху нея се трупат нови и нови случки.
По някакъв повод пред Сатиричния театър млада репортерка от „Нощен труд” започва да го разпитва за Стоянка Мутафова, която току що слязла от една кола с дъщеря си и говорила нещо с тях. И зевзекът Григоров взел да обяснява на репортерката, че Стоянка Мутафова живее с една млада жена, Мария Грубешлиева, също актриса, и ето, те двете навсякъде ходят заедно. Григоров казва нещо в смисъл, че Стоянка е обърнала резбата. Всъщност става дума за дъщерята на Мутафова, ама младата репортерка откъде да знае. След ден в „Нощен труд” излиза дописка, че Стоянка Мутафова живее с млада жена и е лесбийка.
„Нито тя разбрала, че това е дъщеря й, нито редакторите”, смее се актьорът като си припомня майтапите с с журналистките.

Миналата година при него дошла репортерка от най-големия жълт вестник „Уикенд”. Започнал той да й разказва за началото си в театъра, как го разпределили във Видин. И там получил ролята на брат Лоренцо в „Ромео и Жулиета”. Но от въпросите на журналистката Григоров разбрал, че тя хабер си няма за Шекспир и „Ромео и Жулиета”. И тогава започнал да я будалка. Разказвал й, как като се родил, имал зъбки и като го поела сестрата в ръце, той видял на стената потрет на човек с лула и мустаци и казал: „Тати”, а сестрата уплашена припаднала.
Докато Григоров разказва, репортерката го записвала най-сериозно с магнетофончето. После Григоров продължил да разказва как като дете отишъл при партизаните (б. р. - Григоров е роден 3 месеца преди 9 септември 1944 г.). И там, в Балкана, партизанският командир Дед го пратил с още едно момче - Митко Палаузов - да слязат в града да купят дамски превръзки, защото партизанките оставяли следи в снега. И т. н. фантасмагории.

Иван Григоров (вдясно) в кадър от филма “Бяла магия”.

Репортерката продължила да записва. После й разказал как избудалкал нейната колежка от „Нощен труд”, че Стоянка Мутафова е лесбийка. След това Григоров с учудване прочел във вестника отново, че по неговите думи Стоянка Мутафова е лесбийка. Но редакторите съобразително са махнали партизанските му фантасмагории. Самата Мутафова му се обадила пак да го пита що говори такива глупости. А Григоров й казал - „Ами това ги интересува от тия вестници, бе, кво да правя?” А тя му казала - „Абе, Иване, аз вече и за лесбийка не ставам.”

След няколко месеца го потърсила репортерка от в. „Шоу” пак за интервю. Григоров веднага започнал с майтапите. „Тук идва една твоя колежка от „Уикенд” и аз й казвам: „Как ти беше вестникът? „Уй” с „Кент”?. А тя ме поправя „У-и-кенд”, ама загря и ми казва - „Айде от мене кента, а от тебе уя и ме бута надолу по стълбите към мазето на блока и ми направи една свирка.”
Репортерката от „Шоу” слушала втрещена какви ги приказва Григоров, измънкала нещо и избягала. Григоров пак се разсмива, като се сети - „Уплаши се”.

„След това от „Шоу” пратиха един репортер мъж”, разказва Григоров. Като дойде, му викам: „Плащайте, няма да говоря иначе. За колкото платите, за толкова ще говоря.” ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване