03/20/11 16:46
(http://www.klassa.bg/)

Мария Рийш изведе до успех и тима на Германия

Германия спечели отборното състезание по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен център Ленцерхайде, с което традиционно се закрива сезонът. Германският тим победи на финала Италия с 3:1 точки. Отборът на победителите бе в състав Мария Рийш, Виктория Ребенсбург, Феликс Нойройтер и Фриц Допфер. На полуфиналите Германия завърши 2:2 с Австрия, а на четвъртфиналите победи Франция с 3:1. На трето място е Австрия, след като в малкия финал се наложи с 3:1 над Швейцария.
В състезанието взеха участие девет отбора, а петото място си разделиха Чехия, Франция, Швеция и Канада. В състезанието всеки отбор участва с четирима алпийци - две жени и двама мъже, които се състезават в паралелни трасета срещу съперник от друг отбор. До финала се достига на принципа на елиминирането, а отборите предварително заявяват кой състезател в каква дисциплина ще се състезава. Всяка победа носи на отборите по една точка. Заради непрекъснатия дъжд в Алпите, който принуди ФИС да анулира последния слалом за жени, за носител на Световната купа за завършилия сезон бе обявена германката Мария Рийш, която има преднина от едва три точки пред американката Линдзи Вон. Носителката на Големия кристален глобус от последните три сезона Вон прие достойно загубата. Американката похвали най-добрата си приятелка и най-голямата съперничка на пистата Мария Рийш, но обяви, че не е съгласна с решението на организаторите да отменят последното състезание. “Исках един последен шанс, независимо дали ще спечеля, или загубя - заяви Вон. - Много съм разочарована. Не мисля, че отлагането на гигантския слалом е добро за феновете и за имиджа на нашия спорт. Горда съм, че бях в борбата до последния миг. Преди няколко седмици изоставах с 200 точки. Краят на сезона беше най-вълнуващият от години. Мария направи необикновен сезон и доказа, че е най-голямата ми конкурентка. Тя работи много за тази титла и съм щастлива за нея. А и нашият спорт малко или много зависи от времето, така че животът продължава.”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване