03/20/11 16:47
(http://www.klassa.bg/)

Себастиан Фетел плаши със стачка на пилотите заради новите правила

Себастиан Фетел намекна в интервю, че е възможна стачка на пилотите от Формула 1 заради възможността за поредна промяна в правилата в спорта. Световният шампион не крие неодобрението си към някои нововъведения през новия сезон, като подвижното задно крило например, което според него повече ще разсейва пилотите, отколкото ще върши работа.
“На повечето от нас тези правила не ни харесват, тъй като може да навредят на безопасността ни. Въпреки това най-важното е, че всички пилоти сме заедно и правим всичко обединени. Ако всички сме съгласни по даден проблем, можем да бъдем много силни. Никой няма да ни попречи, ако решим да бойкотираме старт заради проблеми, които ни засягат, но никой не им обръща внимание. Не ме разбирайте погрешно, първо, ще се опитаме да намерим общ език с ФИА, преди да преминем към стачката“, сподели той.
На друго мнение е легендата сър Стърлинг Мос, според когото новите правила ще дадат на пилотите повече свобода на действие и тяхното класиране в състезанията вече ще зависи повече от собствената им преценка. Със завръщането на КЕРС и внедряването на подвижните задни крила състезателите ще трябва да полагат много повече усилия отпреди, но пък надпреварата ще стане много по-атрактивна. “Новите правила отново направиха пилотите състезатели. Момчетата вече трябва да решават сами кога да използват КЕРС, кога да използват крилото и всичко останало.Тази година надпреварите ще са изключително оспорвани и интересни. Освен това имаме и нови гуми от „Пирели“, с които отборите имат все още доста проблеми. Всичко това ми подсказва, че ни очаква един невероятен сезон“, сподели той.
Люис Хамилтън пък отправи предупреждение към своите съперници, като заяви, че неговата основна цел е да остане най-добрият пилот на това поколение, като спечели още световни титли. Люис спечели шампионата през 2008 година, но оттогава насам резултатите му сякаш не са толкова убедителни. През 2009 година той завърши на пета позиция в класирането с едва две победи в актива си, а през 2010 година остана четвърти с три победи. За съжаление този сезон не се очертава особено добър за Люис, тъй като неговият болид МР4-26 се оказа доста чуплив и бавен. “Не се състезавам във Формула 1, за да карам 10 години и да спечеля една или две титли. Искам да съм най-успешният пилот на моето поколение и да триумфирам още много пъти. Според мен трябва да продължа да печеля редовно, за да могат хората да знаят, че съм тук и съм добър. В спорта съм едва от четири години и имам време и амбиция да свърша доста неща. „Макларън“ е велик отбор и именно той седи зад успехите ми досега. Няма по-добро място за работа, отколкото с тези хора в централата в Уокинг“, сподели той.
Михаел Шумахер е на мнение, че феновете ги очаква изключително напрегнат старт на сезона в Австралия. След като Гран при на Бахрейн отпадна от календара заради размириците в страната, Мелбърн стана първото състезание за годината във Формула 1. На пистата “Албърт Парк“ често стават едни от най-вълнуващите надпревари, а когато вали дъжд, нещата стават абсолютно непредсказуеми. Ако към всичко това добавим и новите правила като подвижните задни крила, зоните за изпреварване и завръщането на КЕРС, Гран при на Австралия тази година може да се превърне в истинско зрелище според Михаел.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване