03/20/11 18:43
(http://www.klassa.bg/)

Тотю Младенов: Трябва да търсим заетост

Важно е да се спазва финансовата дисциплина, но трябва да вървим към растеж и заетост. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов пред Нова телевизия вчера. Според него към средата на годината ще се разбере дали има достатъчно средства за индексиране на доходите. Той беше категоричен, че няма да се обсъжда повишаването на данъци в държавата, за да има повече приходи.
„Ние сме на такова ниво на данъците в държавата, че те спомагат за растеж и стимулиране на бизнеса, което води до повишаване на заетостта“, заяви Младенов. Министърът призова производителите да сигнализират за нелоялна конкуренция, защото тя пречи на събирането на средства от държавата. Според него въпреки кризата в момента има предприятия, които работят добре. Той обясни, че е посетил инкогнито предприятие в Стара Загора и хората са работели толкова активно, че не са му обърнали внимание.
„Бачка се здраво и хората получават добри доходи“, беше категоричен Младенов.
Министърът обяви, че ще работят заедно с НОИ, инспектората по труда, НАП и МВР, за да спрат нарушенията на трудовото законодателство.
„Ще има синхрон в действията ни и пълна непримиримост“, каза той. Младенов беше категоричен, че тези мерки няма да засегнат всички изрядни работодатели. Той заяви, че през 2010 година са били засечени 4 хиляди души без трудови договори, а през първото тримесечие на 2011 г. са 1500.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване