03/20/11 17:26
(http://www.klassa.bg/)

Чакаме с 10 на сто повече руски туристи

10 на сто увеличение на руските туристи у нас през летния сезон очакват българските фирми, които участват в московската туристическа борса "Пътешествия и туризъм- МИТТ 2011", съобщи БНР. След миналогодишния ръст от 32% специалистите в бранша са оптимисти и за предстоящия сезон. Според тях може да се прогнозира увеличение на туристическия поток от Русия това лято най-малко с 5-10%.
Любомир Панковски, който е изпълнителен директор на „Алма тур“, е още по-голям оптимист. Специален акцент в представянето ни на борсата в руската столица през 2011-а са възможностите на културния туризъм под мотото "България – по стъпките на древните цивилизации". "Очакванията са доста позитивни за тази година. За това може да се съди по обема на ранните записвания, които имаме от руския пазар. Към момента те са повече от 100% по-големи в сравнение с миналата година, но след края на отстъпките за ранни записвания може да се намали драстично обемът на новите резервации", подчерта Панковски.
За нарасналия интерес към България може да се съди и по факта, че в момента се договарят две нови самолетни дестинации от Русия до Варна и Бургас за лятната чартърна програма, в която ще участва и български превозвачи. Очакванията са, че полетите до Българското Черноморие ще поевтинеят между 10 и 15 на сто.
На московското изложение, което е едно от най-големите в света, нашата страна се представя с информационен щанд от 551 кв. м. Заедно с МИЕТ в изложението участват 38 фирми. Сред тях са "Алма тур – БГ" АД, "ТА Солвекс" ЕООД, "КИТТ" ООД, "ВГ тур" ЕООД, "Балкан експрес травел асистенс" ООД, "Болкан пропърти инвестмънтс" ЕООД, "Албена" АД, "Васи" ЕООД, "Неда травел груп" ООД, "Гоу ту холидей" ООД, "Ландис" ООД, а също и общините Варна, Балчик, Бургас, Русе и Плевен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване